onsdag, november 10, 2010

Vaniljchoklad

Min baknerv ville att jag skulle baka igår och då är det inte mycket att säga till om.

Vanilj och chokladcupcakes.


cupcakes:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt

1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

1/2 dl kakao/2 tsk vaniljsocker

Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke och blanda ägg, mjölk och olja i en annan. Rör ihop så det inte blir några klumpar. Dela smeten i två och tillsätt kakao i den ena och mer vanilj i den andra. (Jag använde lite vaniljextrakt istället för vaniljsocker.) Fyll i formar och mixa lite med vaniljen och chokladen. In i ugnen på 200°C i ca 12-15 min.

Frostings
Vanilj:
50 g smör
100 g philadelphia
100 g smält vit choklad
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Choklad
50g smör
100 g philadelphia
100 g smält mörk choklad
2 dl florsocker med chokladsmak
3 dl florsocker

Vispa ihop allt, vispa inte för kort. Tillsätt mer florsocker om du vill ha en kompaktare frosting. In i kylen en liten stund. Fyll en spritspåse till hälften med vanilj och hälften choklad och spritsa ut. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar