söndag, november 21, 2010

Lakritscupcake!

Jockes supermuffin med massor av lakrits. Lakrits muffin med en lakritskolafyllning tillsammans med en vaniljfrosting toppat med lite färgat socker och en supersalt karamell.



Recept, mitt traditionella grundrecept:
2 ägg
2 dl socker

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

100g smält smör
1 dl yoghurt

1 dl supersalta karameller
svart hushållsfärg

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver
och vaniljsocker. Krossa dina lakritskarameller i en mortel och blanda ner dem samt smält smör och yoghurt. Tillsätt lite svart färg och rör om.
Klicka ner i formar och stoppa in i ugnen i ca 12-15 min.
När din muffin kallnat lite gör du ett hål i och fyller på med knäckfyllningen, sätt på toppen igen och spritsa på din frosting. Garnera med lite färgat socker och en karamell.


mjuk lakritsknäcksfyllning:
1 dl grädde
1 dl socker
1 dl sirap
kossade lakritskarameller
Gör såhär: Lägg allt i en kastrull och sätt på mellanvärme. Rör tills sockret smält och du fått en fin sås. Låt svalna lite. Viktigt att du inte låter den vara varm för länge då det blir knäck. Den ska vara seg.

vaniljfrosting:
100g rumstempererat smör
100g philadelphia
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk grädde

Gör såhär: Vispa smör och philadelphia, tillsätt florsocker och vaniljsocker. Till sist ner med grädden, vispa lite och ställ in i kylen en stund innan du spritsar ut på din cupcake.

1 kommentar:

  1. Kul idé! gillades den av fördelsedags barnet?

    SvaraRadera