fredag, november 26, 2010

Das kiwi cupcake

Fick som en liten uppenbarelse i början av veckan och började planera för en fantastisk smakupplevelse.

Lite hallon, lite kiwi och lite kokos. Bättre kan det väl inte bli tänkte jag.
Och bra blev det. Mums!


Recept:
2 ägg
2 dl socker

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

100g smält smör
1 dl yoghurt
2 dl Hallon
1 dl kokos

2 kiwi
2 msk strösocker
1 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
smör att steka i.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och blanda ner smält smör och yoghurt. Värm hallonen och mixa dem med en stavmixer tills det blir som en hallonsås. Sila bort kärnorna och häll ner hallonsåsen i smeten tillsammans med kokosen. Smält lite smör i en stekpanna tillsammans med socker, råsocker, vaniljsocker och finhackad kiwi. Blanda i kiwin + kiwisås i smeten. Klicka ner i formar och stoppa in i ugnen i ca 12-15 minuter.

Kiwifrosting:
100 g rumstempererat smör
100 g philadelphia
5 dl florsocker
1 kiwi

Blanda smör, philadelphia och florsocker. Skala och hacka kiwin i småbitar. Vänd ner kiwin och spritsa ut. (Blanda inte för mycket med kiwin då får du en sås.)

3 kommentarer:

  1. Så fin i smaken, friskt syrlig och väldigt smakrik, en höjdare!

    SvaraRadera
  2. Lät gott med kiwi i frostingen.

    SvaraRadera
  3. Dom är ju helt fantastiska (fast det har jag lust att skriva om allt här inne)!

    SvaraRadera