måndag, november 22, 2010

Blåbär och kardemumma

I går hade ju David 20års kalas som jag bakade till. De bilderna och recepten kommer upp lite senare. Nu får det bli en fortsättning på fredagens tårtkalas.

Här har vi blåbär och kardemumma cupckakes med vaniljfrosting.



Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma

100g smält smör
1 dl yoghurt

2 dl Blåbär
blå hushållsfärg

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma
och vaniljsocker. Smält smöret och blanda ner smält smör och yoghurt. Tillsätt lite blå färg och rör om.
Klicka ner en liten klick i formar och strössla över lite blåbär, på med lite mer smet och stoppa in i ugnen i ca 12-15 min.

Vaniljfrosting:
100 g smör
100 g philadelphia
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
2 msk grädde
blå hushållsfärg

Vispa smör och philadelphia, tillsätt vaniljsocker och florsocker. Till sist ner med grädden. Vispa inte för länge efter du tillsatt grädden. Dela upp frostingen i två och färga den ena blå. In i kylen en stund. Fördela frostingen jämnt i en spritspåse så det kommer lite blått och lite vitt samtidigt. Klart!

2 kommentarer:

  1. vilka vackra bilder och ja, jag vill baka nu!

    SvaraRadera
  2. Vad fint det blev med blandningen av vit och blå frosting. Superfint!

    SvaraRadera