tisdag, november 23, 2010

marängchokladpolkatårtan

Här är den 3e och sista tårtan som jag var ansvarig för på kalaset.

Det är en chokladtårta med polka och mörk choklad toppad med massor av maränger.
Fin blir den! Och väldigt god.



Recept på maränger hittar ni här.

Kakan:
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 krm salt

1 ägg
2 dl mjölk
1 dl yoghurt
1 dl olja

100 g Mörk choklad
1 dl polkagrisar

Gör såhär: Sätt ugnen på 200°C. Smöra och bröa en form (jag använde en som var 22cm i diameter). Blanda de torra ingredienserna i en skål, blanda ägg, mjölk, yoghurt och olja i en stor bunke. Rör ner de torra ingredienserna. Krossa polkagrisarna och rör ner dem. Fyll formen och tryck ner chokladbitarna. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills kakan är klar.

Chokladkräm att täcka tårtan med:
100 g rumsvarmt smör
100 g philadelphia
2 dl florsocker med chokladsmak
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk grädde

Vispa ihop allt utom grädden i en bunke, blanda ordentligt, tillsätt sedan grädden försiktigt. Ställ gärna i kylen en stund innan du täcker tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar