En del av Carls kakbuffé kommer bestå av glacerade vaniljkakor.
Nu kväll gjorde jag själva vaniljkakorna. Väldigt goda och liksom lite hårda/knapriga.
Recept från tasteline
(jag hade i ca 2 tsk vaniljsocker istället för jag hade ingen vaniljessens)
ingredienser
1 st ägg
6,25 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljessens
2,5 dl socker
185 gram smör
Gör såhär:
Lägg smör, socker och vaniljessens i en matberedare och kör till en jämn smet. Tillsätt mjöl och ägg och kör till en slät deg.
Knåda degen lätt, svep in plastfilm och låt ligga i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut degen på bakplåtspapper tills den är ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kakmått och lägg på bakplåt.
Grädda kakorna i 175 grader 10-12 minuter eller tills de är lätt gyllenbruna. Låt svalna på galler.
Låter gott! Vanilj är ju inte fel :-)
SvaraRadera