tisdag, november 02, 2010

from the cookie to the stars

En del av Carls kakbuffé kommer bestå av glacerade vaniljkakor.
Nu kväll gjorde jag själva vaniljkakorna. Väldigt goda och liksom lite hårda/knapriga.


Recept från tasteline
(jag hade i ca 2 tsk vaniljsocker istället för jag hade ingen vaniljessens)

ingredienser
1 st ägg
6,25 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljessens
2,5 dl socker
185 gram smör

Gör såhär:
Lägg smör, socker och vaniljessens i en matberedare och kör till en jämn smet. Tillsätt mjöl och ägg och kör till en slät deg.
Knåda degen lätt, svep in plastfilm och låt ligga i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut degen på bakplåtspapper tills den är ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kakmått och lägg på bakplåt.
Grädda kakorna i 175 grader 10-12 minuter eller tills de är lätt gyllenbruna. Låt svalna på galler.

1 kommentar: