lördag, november 13, 2010

How to - tårtcake pops

Karina kommenterade och ville ha lite instruktioner på hur jag gjorde dessa.
Tyvärr tog jag inga bilder under bakandet men det är inte så krångligt som man kan tro.

till ca 10 tårtor
Du behöver:
-Två små rundlar, en större och en mindre att trycka ut degen med.
-1 pkt ballerina kladdkaka
-ca 100g philadelphia
-flowerpaste
-klubbpinnar
-200g mörk choklad

Gör såhär:
1. Mixa alla kakor så det bara är små smulor kvar. Blanda i lite philadelphia i taget tills det blir en lagom fast deg. Testa att rulla en boll, går det bra och den inte känns smulig så är det lagom med philadelphia.

2. Platta ut degen lite (ca 0,5-1cm tjock) och gör dina rundlar. Lägg dem på varandra och platta till lite så de sitter ihop. Lägg eventuellt pyttelite smält choklad mellan. Jag gjorde inte det men hade kanske varit smart. Lägg in de små kaktårtorna i kylen en stund tills de stelnat till lite.

3. Under tiden kan du kanske göra ljusen i flowerpaste så de stelnar och blir hårda. Jag ritade på lite gult högst upp, hade ingen svart penna med ätbar färg så jag tog lite blått till det lilla strecket.

4. Smält bara lite choklad och ta lite på toppen av en klubbpinne och sätt på en tårta på varje. Ställ in i kylen igen tills de stelnat och sitter fast på sin pinne. Man kan ha dem i en djup skål med socker eller så borrar man lagom stora hål i en bräda och ställer dem i.

5. Värm på resten av chokladen och täck tårtan med choklad. Jag brukar hälla på ganska mycket med hjälp av en liten sked och försöka breda ut den lite och sen snurra pinnen försiktigt tills det känns som överflödig choklad runnit tillbaka ner i skålen. Sätt på ljuset när chokladen stelnat lite men inte helt. In i kylen så den stelnar.

6. Ät, bjud eller både och.

2 kommentarer:

  1. Karina9:08 fm

    Tusen tack! Nu ska jag baka :)

    SvaraRadera
  2. Hurra! Återkom med hur det gick eller om du behöver något tips jag inte fått med.

    SvaraRadera