torsdag, januari 06, 2011

Choklad och Havtorn

Dags för receptet på cupcakesen som jag gjorde till nyår.

Smaken är choklad och havtorn med en vit chokladfrosting. Tror att det är minst lika gott att göra dem endast som muffins utan frosting. Men det är ju finare med frosting såklart.


ca 20 st
Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

1 ägg
3 dl mjölk/yoghurt
1 dl olja

2 dl frysta havtorn

Sätt ugnen på 200°C. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör sedan ihop de andra (ej havtornen) i en större bunke. Blanda ner de torra ingredienserna tillsammans med det andra och rör om så det inte finns några klumpar. Ner med havtornen i smeten och vänd om. Klicka ner i formar och ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna innan du spritsar på frosting.

Frosting:
100g mjukt smör
100g philadelphia
100g smält vit choklad
ca 5 dl florsocker
röd karamellfärg

Vispa smör, philadelphia och smält choklad med en elvisp. Häll ner lite florsocker åt gången tills du får en tillräckligt tjock frosting så att den går att spritsa. Vill du inte ha frostingen vit är det nu du ska droppa ner lite karamellfärg för att färga din frosting.
Sen är det bara att spritsa ut och dekorera.

1 kommentar:

  1. Hej
    Ser att ni gillar havtorn och förstått hur nyttigt det är. Välkommen till min sida för att beställa mera. Vänligen Fredrik

    www.larssens.se

    SvaraRadera