söndag, januari 23, 2011

Spicy crumbed chicken

Hej hej Lördagsnatt och för er som är smarta nog att redan ha lagt er, Hej, söndagsmorgon.

Här är vad jag lagade igår. Panerad kyckling. Kort och gott.
Dock fick jag lite brådis så tillbehören blev inte jättespännande. Pommes..
Nåväl, gott blev det i alla fall. Lillebror som först såg tveksam ut åt som aldrig förr.
Hoho.

Recept från en gammal Elle mat och vin som jag har modifierat lite.


Till 4 pers
Du behöver:
4 Kycklingfiléer
1 ägg
mjöl
ströbröd
salt
peppar
mexikansk kryddblandning
Olivolja

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C. Halvera kycklingfiléerna så du får två tunnare istället för en tjock. Krydda kycklingen med mexikans kryddblandning, salt och peppar. Sikta över mjöl, doppa i äggvispet och vänd runt i ströbröd. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Spraya på lite olivolja (eller ringla från flaska) och salta och peppra lite till. Grilla i ugnen i ca 40 minuter.
Klart!

Ja, vi hade ju som sagt pommes frites till samt en liten kall sås. Men det finns nog mer kulinariska tillbehör att hämta där ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar