lördag, januari 08, 2011

Passionsfruktsglass

Jag och Annika gjorde ju passionsfruktsglass till vår chokladfondant på nyår. Igår gjorde vi samma sak här hemma och det var fantastiskt gott ännu en gång. Tänkte därför ta tillfället att lägga upp receptet på passionsfruktsglassen. Den blev ju himlans god.Min mor ville piffa till bilden lite. Gick väl inte direkt som hon hoppades på. Det blev en platt portion.

(Till ca 6 pers)
Du behöver:
10-12 passionsfrukter, eller ca 1,5 dl koncentrerad passionsfruktsjuice.
3 dl vispgrädde
1 msk honung
1/2 dl strösocker + 1/2 dl strösocker
4 äggulor

Gör såhär:
Halvera passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Passera saften genom en sil och mät upp till 1,5 dl. (Jag fick ca hälften med passionsfrukt och hälften med outspädd koncentrerad juice)
Blanda grädde, honung och 1/2 dl socker i en kastrull. Låt koka upp.
Blanda 1/2 dl socker med äggulorna i en bunke. Häll över lite av den varma grädden och rör om. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Låt koka upp under omrörning. Ställ kastrullen i kallt vattenbad så smeten kallnar.
Rör ner passionsfruktssaften i glassmeten och låt den stå och mogna i kylen i ca 12 timmar.
Frys glassen i glassmaskin tills den gått bra konsistens. (Har du ingen glassmaskin kan du frysa glassen i en form i frysen och röra med jämna mellanrum tills glassen känns smidig.)
Sen är det klart.

4 kommentarer:

 1. Anonym5:58 em

  Bilden med tallriken som välter är helt underbar! Tack, Inger! :D
  /Annelie

  SvaraRadera
 2. tusan vad gott det verkar!

  SvaraRadera
 3. Anonym5:33 em

  Fruktansvärt gott... och roligt med platta portinen som jag fick äta själv :-) vi fick ta en juice med blandning av äpple, apelsin och passionsfrukt vilket var gott. (kan vara bra att veta) + 6 passionsfrukter //Inger

  SvaraRadera
 4. Mmm... det ser jättegott ut!

  SvaraRadera