söndag, april 03, 2011

Den färgglada tårtan

I fredags fyllde reklambyrån jag praktiserar på 2 år. Som ny och bakintresserad ställer man ju självklart upp och bakar en tårta. Deras logotyp är väldigt färgglad så jag tänkte, varför inte göra en regnbågstårta.

Den lilla blomman har jag också vikt och hur man gör det hittar ni här.

Fyllningen blev inte mer än ett tunt lager sylt eller bär och lite grädde mellan varje. Mest för att jag insåg att den skulle bli helt sjukt hög om jag gjorde något mer avancerat än så.

Eftersom jag inte hade 6 lika stora formar gjorde jag på ett lätt sätt. Jag rev av alluminiumfoliebitar och tryckte ut i en lagom stor form och gjorde på så sätt 6st formar i folie. Tipset på att göra så kommer från kocken Paul Svensson.






För 6 små bottnar eller 4 större:
3 ägg
3 dl socker

5,25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

150 g smält smör
2 dl yoghurt

Karamellfärg eller pastafärg

5 dl Gräddde
sylt
bär

Gör såhär: Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om. Tillsätt sedan smöret och yoghurten och rör till en smet. Dela sedan upp smeten i 4 eller 6 olika skålar och tillsätt färgen. Fördela ut i formar. Och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Låt bottnarna svalna. Vispa sedan grädden och börja varva med sylt eller bär och grädde på varje lager. Täck sedan tårtan med grädden och dekorera.

Klart!

3 kommentarer:

  1. Wow, vilken fantastisk tårta. Din fantasi är ju helt oändlig!

    SvaraRadera
  2. Anonym10:16 em

    Men gud vad snygg!!!
    /Erika

    SvaraRadera
  3. Vilken mysig tårta :)

    SvaraRadera