fredag, april 29, 2011

födelsedagscake pops

Igår var jag på kalas. Det var Annikas storasyster Matilda som fyllde 30. Och hon hade beställt lite cake pops. Jag ville göra dem lite extra festliga och satte ihop lite vimplar som jag limmade på pinnarna.

Använde även grillpinnar istället för klubbpinnar för att på den spetsiga sidan kunna sätta på ett ljus. En bra grej var att värma på ljusen lite längst ner så var de enklare att sätta på pinnarna.
Till ca 12 cake pops.
Du behöver:
1 pkt oreos (eller andra kex med fyllning)
ca 100 g philadelphia

ca 150 g choklad av bra kvallité
klubbpinnar/grillpinnar

Gör såhär:
Mixa kakorna så det bara är små små smulor kvar. Klicka ner philadelphian och fortsätt mixa till det bara är en kladdig klump med god smet. Kolla så den inte är för torr genom att testrulla en boll. (tillsätt mer philadelphia isf). Ställ in smeten i kylen i ca 30 minuter. Rulla sedan bollar och lägg på smörpapper och ställ in i kylen en stund.
Värm pyttelite choklad och doppa toppen av en klubbpinne i chokladen och stick ner i en boll. Fortsätt och gör likadant med resten. Låt stå tills chokladen stelnat och bollen fastnat på pinnen. Värm sedan resten av chokladen och med hjälp av en sked täck bollarna med choklad. Enklast är att ställa dem i en djup skål med socker om du inte har någon sorts cake popställning. Eller gör som jag gjorde denna gången. Ställ dem upp-och-ner. Dekorera sedan med strössel eller vad du nu vill. Ställ in i kylen och låt chokladen stelna. Klart!

3 kommentarer:

 1. Vilken kul idé!!
  Jag blir jätteglad om du "gillar" min tårta!
  http://fototavling.mixr.se/baktavling/?sort=hogsta

  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Anonym5:23 em

  Himmel va fint!!!!! älskar de fina flaggorna!

  SvaraRadera
 3. Pyssligare tjej får man leta efter! :)

  SvaraRadera