tisdag, april 26, 2011

Whoopie pies

Jag gjorde whoopie pies häromdagen. Kändes som det var dags att testa det. Smaken blev red velvet och sen gjorde jag bara en enkel vaniljfrosting mellan.

Smaken påminde väldigt mycket om sandwich-glassen. Som är min favoritglass. Nam nam.




Du behöver:
100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kakao
1/2 dl mjölk
Röd karamellfärg/pastafärg

Gör så här:
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och den röda färgen och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).

Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.

Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

Frosting:
100 g mjukt smör
100 g philadelphia
3-5 dl florsocker
1/2 - 1 tsk äkta vaniljpulver

Vispa smör och philadelphia fluffigt. Tillsätt florsocker och vanilj och vispa tills du får en lagom tjock frosting.

3 kommentarer:

  1. Whoppie Pies är så gott

    SvaraRadera
  2. M-mm-mmm på de där whoopiepies:arna också! Fina!

    SvaraRadera
  3. Jag måste verkligen testa att göra såna en dag. Känns iallafall bra mycket enklare än macaroons.

    SvaraRadera