torsdag, april 21, 2011

påskiga cupcakes med smak av choklad

Linn och jag bakade cupcakes till Söndagsfika i söndags. De fick en liten påskig touch med små gula rosor och några kycklingar på toppen.

Smaken blev choklad och choklad. Det är ju så gott.



Till ca 18 normalstora muffins

4dl vetemjöl
2 dl socker
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

1 ägg
1 dl matolja
3 dl mjölk

100 g mörk kvallitétschoklad

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna för sig och ägget, oljan och mjölken i en egen bunke. Rör om och blanda sedan ihop dem tills det inte finns några klumpar kvar. Fördela sedan ut i formar och stick ner en liten chokladflisa i varje muffin. Sätt in i ugnen i ca 12 minuter.

Chokladfrosting
100 g mjukt smör
100 g philadelphia
1-2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4-5 dl florsocker
en nypa salt

Gör såhär: Vispa smör och philadelphia krämigt. Tillsätt sedan kakao, vaniljsocker, salt och lite florsocker i taget tills du fått en fluffig fast frosting.

3 kommentarer:

  1. gulle! sötaste kykklingarna jag sett :)

    Glad påsk, Anna!

    SvaraRadera
  2. Anonym11:13 em

    Vilken underbar kyckling-anka :-) kärlek vid första ögonkastet !

    SvaraRadera
  3. Dom ser jätte goda ut! ;)

    SvaraRadera