måndag, april 04, 2011

Isglassveckan: Måndag.

Okej. Eftersom jag varit sugen på detta så himla himla länge kunde jag inte hålla mig längre.

Denna veckas tema blir isglass!!
Eller ice pops. Smarrigt som satan.

Och börjar gör vi med denna bananglassen. Ganska krämig och himla smarrig.

Jag använde mig av såna plast-shotglas ni vet. Såna man kan köpa i vanliga affären. För att få pinnen att sitta satte jag på plastfolie och stack ner pinnen genom.Receptet har jag egentligen höftat fram så mängd har jag inte riktigt koll på men jag försöker göra en liten uppskattning. Det går självklart bra att freestyla lite själv också.

Till ca 8 små glassar:
1 banan
1 dl creme fraiche
2 msk vaniljyoghurt
1 tsk vaniljsocker
1 nypa äkta vaniljpulver

Gör såhär: Skiva några små bananskivor och lägg någon i varje glas (valfritt). Mixa resten i en mixer. Häll ut i glasen. Sätt på plastfolien och stick ner en pinne i varje glass. Ställ in i kylen i några timmar. Ät!

5 kommentarer:

 1. Tema isglass, jag är såklart med. Kanske mer än en gång!

  kram Angela

  SvaraRadera
 2. Anonym7:32 em

  Men vilken underbar blogg du har! Hit måste jag komma tillbaka och inspireras. Kram

  SvaraRadera
 3. Åh den glassen måste jag testa :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastiskt trevlig och god idé med små miniglassar!!;)

  SvaraRadera
 5. Glassgubben12:30 fm

  Ett tips är att praktiska isglassformar till att göra dessa fantastiskt goda hemmagjorda isglassar finner ni på bl.a. ICA-Maxi köpcentrum i större städer, tror även COOP-Forum har dessa, Vill man skaffa dem på nätet finns en variant som ser ut som isglassen "Calippo" och säljes i 4-pack hos Coolstuff.se Direktlänk: http://www.coolstuff.se/KitchPro-Isglassformar Även en "billigare" variant är att köpa ett gäng med riktigt små plastmuggar (Typ: "Shootsglas storlek") finns i vitt eller transparant plast & säljs i typ 50-75pack för billig peng på Biltema och på Clas Olsson eller liknande ställen samt använda passade pinnar typ grova tandpetare eller liknande i muggen vid infrysning... Lycka till och låt dessa goda isglassar flöda i sommarvärmen och för att undvika "vattniga" isglassar rekommenderar jag er att blanda saften stark! Riktmått på ca. 40-45% Saftkoncentrat +55-60% Kranvatten = Ett bra rikmärke & ger goda välsmakande isglassar, Men smaken är som baken... Delad! :)

  SvaraRadera