onsdag, mars 02, 2011

Månadens kökskreation: Mars




Med fem fina citrusrecept i garaget går vi vidare till Mars månads tema.
Baraparaparaparaaaa

Bullar

Tänker mig bullar i alla dess former.

Mitt bidrag blir dessa lemon curd-bullarna. Supergoda. Kan dock inte ta åt mig äran själv. Receptet är härifrån. Dock gjorde jag några miniändringar. Hade i marsanpulver istället för vaniljpuddingpulver samt att jag bredde på lemon curd istället för citronsaft.
Degen är för övrigt helt fantastisk. Blir så lätt och fluffig. Supergod att även göra andra typ släta bullar av.
Soundtracket får bli this love - Julia Stone. Mest bara för det är en jättebra låt. 




Citronbullar: ca 10 st
1,5 dl ljummen mjölk
3 msk mjukt/smält smör
50 g jäst
1 ägg
1 krm salt
2 msk socker
4 msk marsanpulver
ca 350 g mjöl

Fyllning:
smör
lemon curd
citronskal
socker

Gör såhär: Värm upp mjölken till 37°C. Tillsätt sedan smöret. Tillsätt jästen och rör om tills jästen löst upp sig. Vispa upp ägget i en liten skål och rör sedan ner det tillsammans med mjölkblandningen i din assistent. Tillsätt sockret, saltet och marsanpulvret. Sätt på assistenten och tillsätt lite mjöl i taget tills degen börjar släppa från kanterna. Ha inte bråttom, låt det ta ca 5-10 minuter. Stäng av assistenten och låt degen jäsa i 30 minuter.

Placera degen på mjölat bakbord och knåda den lite. Kavla sedan ut degen så tunt som möjligt. Pensla på smör, lemon curd, rivet citronskal och socker. Rulla ihop och dela så du får ganska höga bullar. Lägg dem i formar och ställ för att jäsa i 30 minuter till.

Sätt in i ugnen på 175°C i ca 15 minuter.
Klart!

4 kommentarer:

  1. Hoppar på the band wagon av mjöl och vaniljsocker. Förövrigt tack för en fantastiskt fin blogg, rent utav urtjusig. Och uppskattar varenda fin bild och smarrigt recept du postar. Brava!

    SvaraRadera
  2. Hej hej Anna! Imorgon ska jag testa att göra cakepops! Men du, jag undrar om du har något tips på var man kan köpa roliga baktillbehör online. För i Norrköping finns det inget kul utbud alls i butikerna när det gäller strössel och sånt! :)

    SvaraRadera
  3. Så gott med citronbullar :-)och bullar är ett himla bra tema :-), får se vad jag kan baka för något gott, inte vanliga kanelbullar, nej, dags att testa något nytt

    SvaraRadera
  4. Hej jag vill vara med!

    länken är: http://pilluttapadej.blogg.se/2011/march/vi-blir-aldrig-som-dom-fran-stan.html

    och du får självklart använda bilden/bilderna :)

    SvaraRadera