söndag, mars 06, 2011

Charadertårtan!

Hej alla nya fina läsare!
Har förstått att många kikat in här från Fridas fina och inspirerande inredningsblogg, trendenser.se

För några veckor sedan hade jag ju en liten tävling på Annas cupcakes. Man skulle hitta på sin roligaste idé till en tårta eller cupcakes. Sen valde jag ut mina favoriter och folk fick "gilla" det bidraget de tyckte mest om. Vinnaren blev min lagkamrat Elin Widell med den roliga idén om att göra en charadertårta. På varje pinne är det en liten charad man ska göra och någon måste gissa rätt innan man får äta sin bit.

Kul grej.

Känner mig faktiskt himla stolt över denna tårtan. Den blev så mysig. Tyvärr fick Elin lite bråttom när hon fick den av mig så jag har inte smakat. Men jag kan berätta om insidan ändå. Jag smakade ju liksom lite när jag bakade den.

Inuti är det tre sockerkaksbottnar. På det första lagret har jag lagt vaniljkräm, sen är det lite olika sorters goda bär, och på det har jag lagt limemousse. Sen har jag täckt tårtan med grädde och prickarna är gjorda i sugarpaste. Det andra  känns inte riktigt som jag behöver förklara. Men det är små vimplar och sånt som jag klippt och limmat på pinnar. Och charader som jag rullat ihop och satt på tandpetare.

Receptet på limemoussen lägger jag ut en annan dag, kanske i morgon. Gjorde nämligen en till grej med det som blev över. Himla smarrig blev den i alla fall. Nåväl. Såhär mycket brukar jag ju aldrig skriva. Nu får ni titta på tårtan. Hej svejs.

6 kommentarer:

 1. Åh vad fiffigt!
  Och väldigt fin var den.
  :)

  SvaraRadera
 2. Åh vad mycket fint och gott Du gör. Jag tappar typ hakan. Heja Dig!

  SvaraRadera
 3. Men kvinna vad duktig du är! Önskar att jag haft dina skills och då äger jag ett café.
  =)

  SvaraRadera
 4. Härlig tårta av härlig idé, och fina bilder som alltid!

  SvaraRadera
 5. OMG. Det är typ den finaste tårtan - någonsin! Jag är djupt imponerad!

  SvaraRadera