Cake pop-veckan blev ju himla poppis. Så jag tänkte fortsätta med lite temaveckor såhär ibland.
Denna veckan passar det fint att ha chokladtema då jag gjorde fyra mini-chokladtårtor igår.
Effektivitet. Uppskattas såhär i examensarbetestider.
Första tårtan är fylld av choklad. Hihi. Otippat. Det är chokladbottnar fylld och täckt med chokladfrosting, oreos och kakao.
Chokladbotten:
4dl vetemjöl
2 dl socker
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
1 dl rapsolja
3 dl mjölk
Gör såhär: Sätt ugnen på 200°C. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda ägg, olja och mjölk i en större skål och vispa ihop lite snabbt. Blanda sedan ner de torra ingredienserna tills det inte finns några klumpar. Häll ut på en hög plåt med bakplåtspapper på, eller i två smorda formar. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter tills den är klar i mitten.
Chokladfrosting:
100 g mjukt smör
100 g philadelphia
100 g smält mörk choklad
3-5 dl florsocker
1 msk kakao
en nypa salt
Vispa smör och philadelphia fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan den smälta chokladen och vispa ihop det. Ta sedan i kakao, salt och lite florsocker i taget tills du får en lagom tjock frosting.
Själva tårtan:
Skär ut tre små rundlar från din chokladkaka. fördela frosting mellan lagren och täck sedan tårtan med frostingen. Krossa Oreos och toppa tårtan med dem och lite kakao. Klart!
Det som blir över av chokladkakan kan du göra cake pops av!
åh, den där ser ju helt galet god ut!
SvaraRaderaSer riktigt mumsigt ut :-)
SvaraRaderaDet ser helt galet gott ut. Jag fyller år på fredag...så kanske ber jag min man gå in på din blogg för lite inspiration :)
SvaraRaderaOtroligt frestande! Man blir ju riktigt sugen :-)!
SvaraRadera