tisdag, mars 29, 2011

Chili och blåbärskladdkaka

Hello. Första dagen på praktiken avklarad och andra dagen precis påbörjad.
Det ska nog bli bra det här.

Nåväl. Till kladdisen. Det är en vanlig som jag har klickat ner chilichoklad och blåbär i. Till det tog vi lite mer av den medvetna misstagssorbeten. Nam nam.


Grundreceptet är från Leilas, a piece of cake.

Du behöver:
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk chilichoklad
1 dl blåbär

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar och blåbär.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter.

6 kommentarer:

  1. Låter extremt gott... om man får säga så :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej rara fina DU!

    vart i sthlm har du begett dig? berätta för mig, maila eller så så jag får veta!

    Dina boxar är underbara, kan man beställa Mormor Magda boxar ;-)

    Och chokladveckan MUMS vad mycket gott det blidde där.

    Jag tror inte det blir någon bulle för mig, har inte fantasin att komma på nån glassvariant av det just nu!

    Förresten banana splitten jag säger bara vilken cool grej!!! den adopterar jag gärna!

    stor KRAM till dig

    SvaraRadera
  3. Vad gott det låter. Älskar choklad. :-)

    SvaraRadera
  4. Det låter ju som en underbar kombination!

    SvaraRadera
  5. Låter som en fröjd i munnen! Chili i choklad har jag testat innan och det är spännande kombination.

    SvaraRadera