tisdag, maj 03, 2011

Ananas och mango

Tjena tjena. Redan tisdag. Har äntligen börjat komma igång på praktikplatsen på riktigt. Riktigt skönt. Idag har jag suttit och ritat massa saker + kommit på en bra idé. Tyvärr är ju det mesta rätt hemligt innan man kör det på riktigt så ni får gott vänta ett tag tills det finns något att visa.

Idag har ju för övrigt vädret varit helt galet. Inte riktigt lika skönt som det var när jag bakade dessa cupcakes. Därför tänkte jag att ni kanske behövde dem för att få tillbaka lite vårkänsla.

Så här har vi alltså en ananas/vaniljmuffin med mangofrosting och lite färsk mango + mangosås på.Till 15 normalstora ananas muffins
Du behöver:
2 Ägg
2 dl socker

1 dl rapsolja
1,5 dl vaniljyoghurt

4 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

en bit ananas typ 1/6 av en hel
smör
ca 2 msk råsocker
en nypa vaniljpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C. Dela ananasen så du får många små fyrkantiga bitar. Lägg smör i en stekpanna och sätt på värmen, bryn ananasen lite lätt tillsammans med råsocker och vanilj. Ställ av och låt svalna medan du gör smeten.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner rapsoljan och vaniljyoghurten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vispa tills det inte finns några klumpar. Blanda ner ananasen och klicka sedan ut i formar. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

2 kommentarer:

  1. Låter gott med ananas och mango.

    SvaraRadera
  2. Så gott och himla snygg muffinsform

    SvaraRadera