måndag, december 20, 2010

Annas julkalender lucka 18 & 19



























Det fick bli en dubbel-lucka med tre cupcakerecept!
Rätt svar på smakerna var alltså, chokladpolka, apelsinchoklad och hallon. Minipolkagrisarna hittade jag på 4-gott här i Göteborg. Bilderna gör dem verkligen inte rättvisa tyvärr. Men så är det ibland.








Chokladpolka:
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
några droppar pepparmint-extrakt

Sätt ugnen på 200°C. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ihop de andra i en större. Blanda sedan ner de torra i smeten och rör om så det inte finns några klumpar. Fyll formar till lite mer än hälften och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.

Frosting:
100g mjukt smör
100g philadelphia
2 msk grädde
ca 4dl florsocker
2-3 msk krossade polkagrisar

Vispa smör och philadelphia. Tillsätt grädden och florsocker tills du får en tillräckligt fast frosting. Vänd ner polkagrisarna och smaka lite så det blir tillräckligt stark polkasmak. Ställ i kylen en liten stund (typ 15 min) innan du spritsar på dina cupcakes.

Apelsinchoklad:
2 ägg
2 dl socker

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

100g smält smör
1 dl yoghurt
Rivet skal av en apelsin

(röd och gul karamellfärg)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och blanda ner smält smör och yoghurt. Tvätta apelsinen ordentligt, riv skalet och tillsätt det i smeten och rör om. Om man vill göra dem orangea med lite röd och gul karamellfärg så får man det. Klicka sedan smeten i formar och ställ in i ugnen i ca 10-15 min.

Frosting:
100g philadelphia
100g mjukt smör
100g smält mörk choklad
ca 5 dl florsocker

Vispa smör och philadelphia, tillsätt sedan chokladen och florsockret. Tillsätt mer florsocker om det behövs. Vispa tills du får en bra fast och krämig konsistens. Ställ i kylen i en kvart och spritsa sedan ut på dina cupcakes.

Hallon, recept här.

3 kommentarer:

  1. Dom ser helt fantastiska ut. Jag tänker helt säkert provbaka så mycket jag hinner så fort det blir jullov på riktigt!

    SvaraRadera
  2. Anonym12:39 em

    Anna de var underbart goda och hela släkten njöt massvis. Löser våra affärer när vi är hemma igen hoppas det är ok. Vi fick så bråttom iväg i snöstormen. Kram ÅSa

    SvaraRadera
  3. Vad roligt! Ja det går så bra så. Kram!

    SvaraRadera