Igår kväll hade jag inte så mycket tid för matlagning. Jag skulle nämligen sätta igång med projekt-baka-100-studentcupcakes. Men det är en annan historia som jag planerar att slutföra senare i eftermiddag.
Den lilla tid jag la på matlagning resulterade i alla fall i den här gröna pastan med ärt och spenat-pesto och broccoli. En perfekt köttfri måndagsrätt med massa bra saker i. Gott blev det också.
Och om du ändå ska till affären, köp lite fetaost. Det hade passat jättebra till.
Till 4 portioner
Lagom mängd pasta
Två stora nävar spenat
2 dl snabbt ångkokta ärtor (de ska bara bli lite varma så krispigheten finns kvar).
2-3 vitlöksklyftor
1/2 dl solroskärnor
1/2 pressad lime (går bra med citron också)
1 tsk sambal olek
Några nypor färska örter, jag hade basilika och timjan.
Salt
Peppar
Olivolja
Gör såhär:
– Koka pastan.
– Ångkoka ärtorna lite snabbt. (tänk lite vatten, mycket ärtor).
– Koka broccolin på samma sätt som ärtorna fast lite längre stund.
– Lägg allt (utom pastan och broccolin såklart) i en matberedare och mixa till önskad konsistens. Smaka av och tillsätt något om du tycker att det behövs.
– Blanda allt i en stor skål och toppa med några extra spenatblad och broccolin.
– Ät!
Såg ju faktiskt himla gott ut! och projekt baka studentcupcakes lät spännande! :D
SvaraRaderaGuuuud vad gott!
SvaraRaderaSer ju riktigt gott ut!
SvaraRaderaDet här ser så otroligt gott ut! Älskar helt gröna maträtter :D
SvaraRadera