tisdag, november 04, 2014

Seg och kladdig chokladkaka utan mjöl

Åh!! De här kakorna. En riktig chokladdröm inklusive sockerchock. De är superenkla, smarriga och funkar kanon om man är glutenallergisk. Jag rekommenderar er alla att testa att göra dem någon dag snart.




Du behöver:
150 g mörk choklad
3 äggvitor
5 dl florsocker (2+2+1dl)
1,25 dl kakao
1/2 tsk salt
1 msk majsstärkelse
1,25 dl mörka chokladknappar (alt hackad mörk choklad)

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader. 
- Smält 150 g mörk choklad och ställ åt sidan för att svalna. 
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner 2 dl florsocker i äggvitorna tills det blivit en fluffig krämliknande smet. 
- Blanda 2 dl florsocker med kakao, salt och majsstärkelse och vispa sedan ner dem lite i taget, långsamt i äggblandningen. 
– Vänd till sist ner chokladplupparna tillsammans med den ljumna chokladen. Smeten blir då väldigt stel. (Och blir den inte det så fortsätt vända smeten tills chokladen stelnat ännu mer.)
– Häll den sista delen av florsockret i en skål och rulla bollar av chokladsmeten i florsockret. 
- Lägg bollarna på en plåt med några centimeters mellanrum och ställ in i ugnen i ca 10 minuter tills kakorna flutit ut och spruckit lite.
– Ät!

1 kommentar: