Du behöver:
150 g mörk choklad
3 äggvitor
5 dl florsocker (2+2+1dl)
1,25 dl kakao
1/2 tsk salt
1 msk majsstärkelse
1,25 dl mörka chokladknappar (alt hackad mörk choklad)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält 150 g mörk choklad och ställ åt sidan för att svalna.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner 2 dl florsocker i äggvitorna tills det blivit en fluffig krämliknande smet.
- Blanda 2 dl florsocker med kakao, salt och majsstärkelse och vispa sedan ner dem lite i taget, långsamt i äggblandningen.
– Vänd till sist ner chokladplupparna tillsammans med den ljumna chokladen. Smeten blir då väldigt stel. (Och blir den inte det så fortsätt vända smeten tills chokladen stelnat ännu mer.)
– Häll den sista delen av florsockret i en skål och rulla bollar av chokladsmeten i florsockret.
- Lägg bollarna på en plåt med några centimeters mellanrum och ställ in i ugnen i ca 10 minuter tills kakorna flutit ut och spruckit lite.
– Ät!
Yummy av värsta/bästa sorten =)
SvaraRadera