I tisdags bjöds det på jordärtskockssoppa här hemma. Det var första gången jag gjorde det själv.
Har bara ätit det ute innan. Så. Himla. Gott.
Älskar verkligen smaken av jordärtskockor!
Det blev inget fin-fotograferande denna gång så ni får leva med en insta-bild.
Receptet är till ungefär 4 personer och kanske 8 om man har den som förrätt.
Du behöver:
400g jordärtskockor
2 scharlottenlökar
1 stor klick smör
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
(0,5 dl vitt vin)
2,5 dl grädde
1 citron
Gör såhär:
– Hacka och fräs löken mjuk i en kastrull.
– Tillsätt skalade skockor, vatten, buljong och lite peppar och låt koka till skockorna är mjuka. (ca 15 min)
– Mixa med stavmixer och tillsätt grädde. Koka upp och smaka av med lite pressad citron och mer peppar om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar