torsdag, oktober 02, 2014

Supersaftigt morotsbröd i långpanna

Halloj!

Här kommer ett recept på ett supersaftigt morotsbröd i långpanna. Det funkar fint att göra det i en form om man vill också.




Du behöver:
50 g jäst
1 l vatten, fingervarmt
3 msk rapsolja
2 tsk salt
2 stora morötter
1 l rågsikt
ca 1 l vetemjöl

(Frön, salt eller något annat gott som topping)

Gör såhär:
- Smula ner jästen en bunke (assistent) och tillsätt vattnet. Kör på låg hastighet tills jästen lösts upp.
– Skala och riv morötterna. Tillsätt dem tillsammans med olja, salt och rågsikt.
– Öka hastigheten på assistenten och tillsätt vetemjöl lite i taget. Ska du göra brödet i en långpanna kan det vara en ganska lös deg. Vill du istället göra frallor eller liknande tillsätter du lite mer mjöl.
– Sätt ugnen på 225 grader.
– Låt degen jäsa i 30 minuter.
– Lägg ett bakplåtspapper i din långpanna och fördela ut degen.
– Toppa med något gott som sesamfrön eller salt och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
– Ta ut, låt svalna lite och skär det i bitar.
– ÄT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar