måndag, december 31, 2012

Nyårsdessert

Jag tänkte ge er en liten sneak peak på vår nyårsdessert som vi ska äta ikväll. Jag har ju inte lagt upp bitar och gjort fint än men det går ju att kika lite hur det ser ut i alla fall.

Det blev en chokladcheesecake med hallonmousse och passionsfruktssås. Och lite extra choklad för att göra den fin + silverkulor för att det är nyår.




Hallonmousse:
200 g hallon
100 g färskost
3 gelatinblad
2 dl grädde

Gör såhär:
– Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Värm hallonen i en kastrull eller micron. De ska bli riktigt varma.
- Mosa med en gaffel eller mixa dem och blanda hälften av hallonmoset med färskosten.
- Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostmoset.
- Vispa grädden och vänd försiktigt ner den med resten. 
- Låt stelna ca 4 timmar i kylskåp innan servering.


Passionsfruktssås
6st mogna passionsfrukter
2 msk passionsfruktsjuice (apelsinjuice funkar också men då blir det ju mindre passionsfruktssmak)
2 msk florsocker

Gör såhär:
– Lägg allt i en kastrull och koka upp, rör under tiden.
– När såsen tjocknat till önskad konsistens ta bort från plattan. 
– Sila såsen så kärnorna försvinner. Detta kan ta ett litet tag men går fortare om man hela tiden rör om med en sked och trycker lite. 

1 kommentar:

  1. Jag håller faktiskt på och gör den citronchokladcheesecaken i detta nu. Hoppas på succé!

    SvaraRadera