fredag, december 14, 2012

Choklad, lingon och pepparkaka

Till ett möte i onsdags bakade jag cupcakes. De fick ha choklad, lingon och pepparkakssmak. För den kombinationen tycker jag funkar väldigt fint nu till jul. Utan att bli sådär överdriven som det lätt kan bli.


För 20 cupcakes:
1 stort ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda (ingefära, nejlika, kardemumma & kanel)

2 dl lingon

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 225 grader.
– Vispa ihop ägget mjölken och oljan i en stor bunke.
– Blanda de torra ingredienserna i en mindre bunke.
– Vispa försiktigt i de torra ingredienserna i den stora bunken tillsammans med lingon och se till så det inte blir några klumpar.
– Fördela i formar och ställ in i ugnen i ca 12 minuter.

Frosting:
2 dl grädde
200 g mörk choklad
1 tsk pepparkakskrydda

Gör såhär:
– Värm grädden i en kastrull, den får inte koka.
– Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält.
– Rör ner kryddan och ställ in i kylen över natten.
– Vispa upp till önskad konsistens och spritsa på cupcakesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar