söndag, maj 20, 2012

rabarberkaka

Rabarber. Bara namnet låter ju gott och somrigt på något vis. Eller hur?



Jag tänkte i alla fall att nu var det dags att göra något gott mer de där röda stjälkarna i landet. Så det fick bli en god kaka med rabarber och några små jordgubbar. Det funkar förresten minst lika bra att göra den här kakan som muffins istället om man hellre vill det.



Du behöver:

3-4 rabarberstjälkar
2 msk socker
1 msk farinsocker
1 nypa vaniljpulver
25 g smör

2 ägg
2 dl socker

3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

100 g smält smör
1 dl naturell yoghurt

(jordgubbar)

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 175 grader.
– Smält smöret och lägg i rabarber, socker och vanilj i en stekpanna. Låt det stå på låg värme så att rabarbern blir lite mjuk medan du gör själva smeten.
– Vispa ägg och socker i en bunke.
– Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda lite snabbt.
– Vänd ner smöret och yoghurten.
– Vänd till sist ner rabarberblandningen och fördela ut smeten i en form med löstagbar kant.
– Ploppa ner några jordgubbar om du vill och ställ in kakan i ugnen i ungefär en halvtimme beroende på ugn.
– Ät!


4 kommentarer:

  1. åh så smarrigt.jordgubb o rabarber passar verkligen ihop.såååå gott

    SvaraRadera
  2. mums så himla gott!

    SvaraRadera
  3. Ååå vad smarrigt, rabarber är verkligen vår/sommar =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min krydd-tävling =)

    SvaraRadera