tisdag, februari 15, 2011

Passionsfruktspannacotta

Tokigt god!

Så tokigt god att ni måste göra den. Typ nu.

Idag har jag varit i skolan ända till nyss när jag kom hem, åt och la mig igen. Suck. Lite tråkigt att inte hinna ha någon fritid. Men det lugnar nog ner sig snart får vi hoppas.

Nog om det. Kila ut i köket och gör lite pannacotta nurå. God natt!
4 port.
Du behöver:
2 gelatinblad
3,5 dl grädde
4 + 1 passionsfrukter
1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 vaniljstång

Gör såhär: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Häll i grädden i en kastrull. Skrapa ur och sila bort passionsfruktskärnorna och häll ner saften i grädden. Tillsätt muscovadosockret. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. lägg ner stång och frön i grädden.
Värm gräddblandningen under omrörning till strax under kokpunkten. Krama sedan ur gelatinbladen och smält dem i grädden under omrörning. Häll i 4 portionsformar, glas etc. Och låt stå i kylen i ca 3h. Dekorera med färsk passionsfrukt och hallon.

3 kommentarer:

  1. mums mumsmumsmumusmums

    SvaraRadera
  2. så gott det låter, har ännu varken gjort pannacotta själv eller ätit det, måste verkligen prova på det

    SvaraRadera
  3. Låter urgott! Varför bakar jag aldrig med passionsfrukt? Kasst.

    SvaraRadera