måndag, februari 21, 2011

Cake pops-veckan: Måndag

Tänkte ha en cake pop-vecka här på bloggen. För att få igång lite inspiration och kreativitet. Utveckla dem lite. Inspirera er också kanske.

Känns det som det kan vara kul? Vill någon hänga på? Skriv här i såna fall så länkar jag till era bidrag. Det räcker att vara med en dag om man inte hinner alla såklart.

Dagens bidrag gick lite i kärlekens tecken. Med färgad vit choklad och färgat socker. + hjärtat då.

Såhär gör jag cake pops.

Till ca 12 cake pops.
Du behöver:
1 pkt oreos (eller andra kex med fyllning)
ca 100 g philadelphia

100-150 g choklad
klubbpinnar

Gör såhär:
Mixa kakorna så det bara är små små smulor kvar. Klicka ner philadelphian och fortsätt mixa till det bara är en kladdig klump med god smet. Kolla så den inte är för torr genom att testrulla en boll. (tillsätt mer philadelphia isf). Ställ in smeten i kylen i ca 30 minuter. Rulla sedan bollar och lägg på smörpapper och ställ in i kylen en stund.
Värm pyttelite choklad och doppa toppen av en klubbpinne i chokladen och stick ner i en boll. Fortsätt och gör likadant med resten. Låt stå tills chokladen stelnat och bollen fastnat på pinnen. Värm sedan resten av chokladen och med hjälp av en sked täck bollarna med choklad. Enklast är att ställa dem i en djup skål med socker om du inte har någon sorts cake popställning. Dekorera sedan med strössel eller vad du nu vill. Ställ in i kylen och låt chokladen stelna. Klart!

5 kommentarer:

 1. Sv: Jag håller med, inte alls snygg... "Hej jag sätter en dropshadow på texten så den syns." :P Big No no nr1 ;)

  SvaraRadera
 2. Verkar vara ett fantastiskt trevligt bakverk ju! Jag måste prova! :)

  SvaraRadera
 3. Nu har jag gjort färdigt mitt bidrag! Det är ju inte ens i närheten av att se så kul och fint ut som alla dina varianter, men det var första gången jag provade att göra cake pops, så jag antar att det måste anses godkänt trots allt. Dock är mitt försök på danska :)

  http://linnkatarina.blogspot.com/2011/02/projekt-cake-pops.html

  SvaraRadera
 4. Fina! Men var får du tag i själva pinnarna?

  SvaraRadera