söndag, oktober 17, 2010

Tonfiskpastan

Okej, vi stoppar in lite mat bland allt bakande

Denna rätten har jag skrivit om förut
men det kan vara världens lättaste och godaste tonfisk-pasta.



Recept från jättegammal Elle mat och vin.

150 g pasta
200g tonfisk i vatten (avrunnen)
1/2 rödlök (finhackad)
1 röd chili (Finhackad)
1 vitlöksklyfta (krossa med kniven och finhacka)
1 liten näve bladpersilja (grovhackad)
1/2 citron (saften)
2 msk olivolja

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar. Blanda övriga ingredienser med olivolja i en stor bunke. Häll av vattnet från pastan och blanda allt. Ät!

Denna gången gjorde jag en liten kall sås på gräddfil, salt, peppar och citronsaft. Passar fint till om man tycker att det kan bli lite starkt med chilin.

1 kommentar:

  1. Sv: Javisst, våran panna här i England har gått sönder så det blir inte mycket till värme, istället får man ta till doftljusen som luktar citrusträd. Lite sommar åtminstone.

    Tonfiskpasta är en riktig höjdare.

    SvaraRadera