Och rättare sagt än gjort. Jag gjorde mig ett par päroncupcakes.
Blandade mitt eget grundrecept med Leilas recept på äpplemuffins.
Resultatet blev supermumsigt, som päronkaka i miniformat.
Tänkte också att detta kunde bli mitt allra första bidrag i månadens sötsak hos Söta saker.
Denna månad med tema: höst
Ingredienser:
grundsmet:
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100g smält smör
1 dl yoghurt
päronfyllning:
25g smör
2 stora päron
2 msk strösocker
1 tsk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1. Gör såhär: Sätt ugnen på 225°C. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver
och vaniljsocker. Smält smöret och blanda ner smör och yoghurt.
2. Hacka päronen i små bitar och stek dem i smöret tillsammans med strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel.
3. Blanda ner päronen med grundsmeten och vänd om.
4. Klicka ner i formar och stoppa in i ugnen i ca 12-15 min tills muffinsarna fått fin färg.
Frosting:
100g philadelphiaost
25g rumsvarmt/halvsmält smör
4-5 dl florsocker
50g smält vit choklad
karamellfärg
Vispa ihop med elvispen och ställ in i kylen en liten stund.
Spritsa på dina cupcakes.
Klart!
var hittar du dessa små formar?
SvaraRaderaPå mcdonalds såklart!
SvaraRadera