onsdag, oktober 27, 2010

Fail men lite gott

Försökte mig på detta förut.

Blev inte riktigt som jag tänkt mig. Fullkornsmjöl läste jag och tog i graham. Men jag vet inte riktigt. Jag skulle nog struntat i vad det stod och tagit vanligt mjöl för degen blev lite torr och smulig. Därav superfail.

Jag antar att det är därför i alla fall. För mitt smör var kallt och allt det andra gjorde jag ju exakt rätt.
Oklart detta. Resultatet blev någon typ av brödkex. Ganska gott men inte vad jag räknat med.

Nåväl. Man lär sig av sina misstag.
Fick i alla fall använt min fina stjärn-stämpel-grej jag fick av mamma igår.

5 kommentarer:

  1. När jag tittar riktigt noga tycker jag att de ser ut som glasskex? Som skulle kunna glaseras lite eventuellt?

    kram kram

    SvaraRadera
  2. Men de kan väll inte mena fullkornsmjöl? Måste vara något som försvinner i översättningen... Fullkorns pain? Merde!

    SvaraRadera
  3. Ja men visst. Det står fullkorns mel. Känns inte riktigt som det kan vara något annat. Men hennes är nog siktat. Fast för mig blir det inte riktigt fullkorn om det är siktat eller?
    Oklart.

    SvaraRadera
  4. Haha Angela. Det tror jag säkert. Kanske inte som en rulle utan mer en liten platta-grej. Ska klura på det.

    SvaraRadera
  5. Tittade lite på länken där du fått receptet ifrån -det ser ut som att det fullkornmjöl hon använder inte är så mycket fullkorn. När man gör exempelvis graham så maler man skal och kärna försig och sedan blandar man dem godtyckligt -det skiljer alltså mellan fabrikat. Ditt grahamsmjöl kanske hade mer skal än vad hennes innehöll. Och var kanske också mer grovmalet. Sen att företagen sen sätter fullkorn i text på båda påsarna får vi konsumenter skylla oss själva -det är vi som ställer krav på maten i slutändan :)

    SvaraRadera