tisdag, oktober 12, 2010

Polkapraliner

Kikade in på Söta saker och möttes av en trevlig syn. Polkapraliner.

Det lät som något i min smak.
Därför testade jag också och det blev himla trevligt.

Dock råkade en choklad med kakaobitar hänga med och det hade nog varit godare utan.




100 g mörk choklad
1 msk rapsolja
1 dl polkagrisar

Krossa polkagrisarna i en mortel eller på något annat sätt. Värm rapsoljan i en kastrull och smält försiktigt chokladen i den. Häll upp i formar (jag hade silikon-isbitsformar) och fördela lite polkagriskross i varje pralin. Ställ att svalna i kylen och ploppa sedan försiktigt ut dem ur formen. Förvara kallt.

1 kommentar:

  1. Hej Anna!

    Jag hittade din blogg via annika bäckströms blogg via eatdrinkchicblog!

    Vilka fantastiskt fina grejer du bakar!

    Jag håller på att starta upp en liten glassfabrik i Småland! Nästa vecka ska jag till min AD/fotograf i Göteborg som ska fota bilder till min webbsida som är på gång.

    Jag funderar på om jag skulle kunna köpa lite snygga cupcakes eller nåt av dig? Jag länkar i så fall till dig på min web (som är under produktion) om bilderna publiceras!

    jag bloggar för tillfället på Amelia, kolla gärna in där och hör av dig om du är intresserad!
    http://blogg.amelia.se/angelaslista/

    mvh Angela

    SvaraRadera