torsdag, maj 21, 2015

På Balkongen

För varje år som går utökar jag min lilla odling. I år är ju första året jag har balkong vilket känns extra skojigt. Tidigare har jag mest odlat paprika och basilika. I år har jag utökat med tomat, ruccola, persilja och lite annat som jag hoppas ska ploppa upp snart. Jag var lite sen med några grejer men hoppas det går för sig ändå.

På bilden ser ni min stora tomatplanta. Jag råkade köpa fel frön. Eller ja. Inte de jag hade tänkt i alla fall. Så risken finns att vi får adoptera bort den om den blir för stor.
Sen har vi det lilla fikonträdet, tomatplantan som verkar slutat växa... någon som fattar varför? Ska testa att plantera om i morgon.
Vi har även det lilla olivträdet som äntligen börjar få lite nya blad. Var lite orolig där ett tag men det verkar ju bli bra ändå.
En paprikaplanta som är superredo för omplantering och längst fram mina små frön som är påväg upp.

KUL att plantera. Ännu roligare när en får skörda.

Vad odlar ni i år?
2 kommentarer:

  1. Så mysigt med allt det här! Om tomatplantan blir för hög kan man knipsa av toppen ifall den ändå har fått blommor. Då blir det i alla fall ett gäng tomater istället för noll som det ju blir om ni adopterar bort den. Bara ett tips :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa visst är det. Bra tips! Den har inte fått några blommor än tyvärr... håller tummarna för att de kommer snart.

      Radera