måndag, maj 27, 2013

Chokladcupcakes med jordgubb och rabarbermousse

I söndags skulle man ju fira alla mammor. Jag firade ju min lite i lördags med hamburgare och de här cupcakesen! Som även fick följa med till farmor igår.

De blev väldigt gott. Efter många år av rabarberförnekelse har jag äntligen förstått grejen.




Chokladcupcake, ca 20 normalstora:
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl rapsolja eller liknande

4 dl mjöl
1 dl kakao
2 dl strösocker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 225 grader.
– Vispa ägg, olja och mjölk lite tills det blandats.
– Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke och vänd ner dem i äggsmeten. Se till så det inte finns några klumpar.
– Fördela i formar och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.

Jordgubb och rabarbermousse (Går fint att bara köra på rabarber eller jordgubbar)
1 rabarberstjälk
ca 10 jordgubbar (Jag hade frysta, det gick fint.)
2 dl strösocker
2,5 gelatinblad
4 dl grädde

Gör såhär:
– Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
– Skär rabarbern i små bitar och lägg den tillsammans med jordgubbarna och sockret i en kastrull.
– Koka upp tills rabarbern och jordgubbarna blivit mjuka.
– Sila det och tryck ut så så mycket som möjligt kommer med.
– Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma jordgubb och rabarbersåsen.
– Ställ in i kylen en stund och låt svalna.
– Vispa grädden och vänd ner.
– Låt stå i kylen i några timmar tills det stelnat.
– Spritsa på cupcaken. Eller ät som det är. Funkar det med.

1 kommentar:

  1. Rabarbermousse som är så gott! Kan tänka mg att de där cupcakesen var riktigt goda :)

    SvaraRadera