söndag, februari 03, 2013

Semlor med lemon curd

I fredags slutade jag på mitt jobb. Som hejdå-tack-för-allt-grej bakade jag semlor. Jag har förstått att folk nämligen är som galna i det. Svårt för mig att förstå eftersom jag inte äter mandelmassa och tycker väl att det finns mer fantastiska saker än grädde här i livet. Nåväl. Små semlor med lemon curd istället för mandelmassa var faktiskt himla gott.


Receptet jag använde var ett klassiskt semle-recept jag hittade på tasteline. 

3 kommentarer:

 1. Jag gillar inte heller semlor! Men det där lät suveränt. Jag gör min egen variant som jag lägger upp i veckan. Semlor med choklad och vaniljkräm =)

  SvaraRadera
 2. Men det låter ju som typ det bästa jag hört! Jag gillar semlor men har egentligen också lite småsvårt för grädde och mandelmassa..

  SvaraRadera
 3. Är också mandelallargiker men gillar semlor. Ett tag var det så himla bra då det fanns bakmassa (som mandelmassa men med aprikoskärnor istället för mandel) och jag kunde ha det i istället, men nu har tillverkaren slutat att producera det vilket alltså är himla dumt.
  Testade att göra egen mandelmassa med solroskärnor i, men tyckte att den blev lite för söt (bara florsocker och sirap i utöver kärnorna). Kanske att jag ska testa att göra den igen, fast med mindre socker.
  I vart fall så kan jag ju alltid testa din variant, det låter ju supergott om inte annat! :)

  SvaraRadera