Jag tjuvstartade alla hjärtans dag lite idag eftersom mamma bjöd på middag med alla favoriter jag inte kommer träffa på torsdag.
På moderskeppets order resulterade det i red velvet cupcakes med philadelphiafrosting.
(Recept till ca 20–25 minicupcakes)
Du behöver:
1,75 dl vetemjöl
0,5 msk kakao
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 stort ägg
1, 75 dl socker
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl olja
1 dl filmjölk
Röd karamellfärg
Gör såhär:
– Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
– Vispa ägg och socker pösigt.
– Tillsätt vinäger, olja, filmjölk och karamellfärg till önskad kulör.
– Sila sedan ner de torra ingredienserna och vänd/vispa försiktigt snabbt ner dem utan att det blir några klumpar.
– Fördela i formar och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
(De blir ganska platta. Så bli inte chockad att de inte växer till stora megamuffins).
Frosting:
100 g mjukt smör
100 g philadelphia
0,5 tsk vaniljpulver
ca 3 dl florsocker
Gör såhär:
– Vispa upp smöret i en bunke.
– Vispa ner resten av ingredienserna tills du har en fluffig frosting.
– Spritsa på avsvalnande cupcakes med en stjärntyll.
Gud vad gott det ser ut, precis som alltid ;)
SvaraRaderaDu som alltid tar så himla fina bilder, vad har du för kamera och objektiv? :)
Tack Moa :) Jag har en Canon 450d med ett Tamron 17-50 f2.8 vanligtvis. Ibland kör jag med ett fast 50 från Canon.
Radera