måndag, februari 11, 2013

Red velvet cupcakes till alla hjärtans dag

Jag tjuvstartade alla hjärtans dag lite idag eftersom mamma bjöd på middag med alla favoriter jag inte kommer träffa på torsdag.
På moderskeppets order resulterade det i red velvet cupcakes med philadelphiafrosting.


(Recept till ca 20–25 minicupcakes)

Du behöver:
1,75 dl vetemjöl
0,5 msk kakao
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

1 stort ägg
1, 75 dl socker
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl olja
1 dl filmjölk
Röd karamellfärg

Gör såhär:
– Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
– Vispa ägg och socker pösigt.
– Tillsätt vinäger, olja, filmjölk och karamellfärg till önskad kulör.
– Sila sedan ner de torra ingredienserna och vänd/vispa försiktigt snabbt ner dem utan att det blir några klumpar.
– Fördela i formar och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
(De blir ganska platta. Så bli inte chockad att de inte växer till stora megamuffins).

Frosting:
100 g mjukt smör
100 g philadelphia
0,5 tsk vaniljpulver
ca 3 dl florsocker

Gör såhär:
– Vispa upp smöret i en bunke.
– Vispa ner resten av ingredienserna tills du har en fluffig frosting.
– Spritsa på avsvalnande cupcakes med en stjärntyll.

2 kommentarer:

  1. Gud vad gott det ser ut, precis som alltid ;)

    Du som alltid tar så himla fina bilder, vad har du för kamera och objektiv? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Moa :) Jag har en Canon 450d med ett Tamron 17-50 f2.8 vanligtvis. Ibland kör jag med ett fast 50 från Canon.

      Radera