Tänker även att de passar fint till alla hjärtans dag som ju närmar sig.
"Pajskalet" som är i detta recept passar förresten minst lika bra att använda med annan fyllning. Godaste pajskal jag har knaprat på på länge faktiskt.
Pajskal:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl socker
Skalet från 1 liten citron
200 g mjukt smör
Fyllning:
4 stora ägg
3 dl socker
1 msk maizena
2,5 dl mixade jordgubbar
Gör såhär:
– Sätt ugnen på 200grader.
– Lägg alla ingredienser till pajskalet i en matberedare och mixa ihop en deg.
– Lägg ett bakplåtspapper i formen så det täcker kanterna och tryck ut degen jämnt i botten på formen.
– Ställ in den i ugnen i ca 15 minuter tills den fått lite färg i kanterna.
– Medan kakan är i ugnen blandar du ingredienserna till fyllningen. Vispa inte.
– När du tagit ut skalet från ugnen och det fortfarande är varmt häller du på fyllningen.
– Ställ in i ugnen igen i ca 20 minuter.
– Låt svalna.
– Ät!
Måste testas :) Finns ju lite jordgubbar i min frys också :)
SvaraRaderaså gott de ser ut, jag testar mitt frysfynd: hallon
SvaraRaderaVerkar gott, det ska jag prova på damkväll på tisdag.
SvaraRadera