tisdag, januari 15, 2013

Lemon Bars

Jag fick en idé om att göra någon sorts citronpaj häromdagen. Och sen trillade jag på ett amerikanskt recept på lemon bars och kände att detta var något jag var tvungen att testa. Jag fick göra om receptet lite men det blev gott ändå. Lite sött och syrligt sådär som bakverk med citron i brukar vara. Ett bra recept till helgens fikastunder tycker jag.

Jag gjorde "pajen" i en fyrkantig form ca 20x15 cm vilket var ganska lagom. Självklart kan man göra den i en rund form också.


Pajskal:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl socker
Skalet från 1 liten citron
200 g mjukt smör

Fyllning:
4 stora ägg
3 dl socker
2,5 dl citronsaft (ca 2-3 citroner)

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 200grader.
– Lägg alla ingredienser till pajskalet i en matberedare och mixa ihop en deg.
– Lägg ett bakplåtspapper i formen så det täcker kanterna och tryck ut degen jämnt i botten på formen.
– Ställ in den i ugnen i ca 15 minuter tills den fått lite färg i kanterna.
– Medans kakan är i ugnen blandar du ingredienserna till fyllningen. Vispa inte.
– När du tagit ut skalet från ugnen och det fortfarande är varmt häller du på fyllningen.
– Ställ in i ugnen igen i ca 20 minuter.
– Låt svalna.
– Ät!



3 kommentarer:

  1. Anonym8:46 em

    Alltså den där David måste ha det gott...=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får vi hoppas att han tycker :)

      Radera
  2. Anonym11:38 fm

    Måste testas snaaaart :)
    Klart David tycker han har det bäst :)

    SvaraRadera