torsdag, januari 24, 2013

Lchf-godis

Lchf. Inget jag egentligen utövar. Men kom att tänka på att ganache-tryfflar på mörk choklad faktiskt funkar. Gott är det också. Nu funkar ju inte varianterna med strössel jag gjort nedan men den med kakao borde vara fullt ätbar för de som äter lchf.



Tryfflar:
200 g mörk choklad
1 dl grädde
1 nypa havssalt

Gör såhär:
– Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål.
– Värm grädden på spisen, ta bort den precis innan den börjat koka.
– Blanda ner grädden i chokladen och rör om tills chokladen smält. Skulle den inte smälta får du hälla ner allt i kastrullen igen och värma på lite.
– Blanda ner havssaltet och ställ in i kylen över natten.
– När ganachen stelnat gör du bollar och rullar dem i strössel, florsocker eller kakao.
– Låt stelna en stund till i kylen innan du äter upp dem.

2 kommentarer:

  1. åh herregud, ser ut som en dröm.

    SvaraRadera
  2. Sven A6:50 em

    Ett tips! www.kunskapskällan.se och läs om Michael Håkansson nysläppta bok "gluten och mjölk", det kan verkligen rekommenderas.

    SvaraRadera