Själv tycker jag egentligen inte att det är så gött med varken grädde eller mandelmassa. Så igår tog jag vaniljkräm och pyttelite grädde. Så det blev väl knappt en semla. Men gött var det i alla fall.
Kanske för att den här degen blir så fantastisk. Lemon curd är också rätt gott att ha i förresten. Men det får jag ta en annan dag.
Jaja. Vad som händer just nu förutom att det är gott med hemmagjorda semlor är att jag + familj åker till thailand i 3 veckor. Nu. Snart. Vi åker om en halvtimme härifrån. DET SKA BLI SÅ JÄKLA SKÖNT. Tjoho!
Men jag tänkte ändå försöka uppdatera lite därifrån. Fast det blir ju inget bakat. Utan mer skrytiga strandbilder. Hehe.
Nåväl. Semla var det. Här hittar ni receptet!
Åh, ja! Jag har provat med lemon curd och philadelphiaglasyr, hur gott som helst! Ser typ exakt ut som att man äter semla också, haha.
SvaraRaderaRaspberry curd funkade fint det med, åh.
Såg att du gjort halloncurd tidigare. Lät gott! Tänkte kolla om du vet hållbarheten på den? :-)
SvaraRaderaJag hoppade över den traditionella semlan och gjorde en muffinsvariant istället :D
SvaraRaderahttp://www.helenaljunggren.com/semlamuffin/
Roligt med variation på semlorna! Själv älskar jag grädde och mandelmassa så det passar mig bra ;D
SvaraRaderaÅh! Ha det så bra nu på resan!!!:)
Jag gjorde min semla med mycket apelsin, både i bullen som i mandelmassan. Den blev riktigt god
SvaraRaderaAnna kan du ringa mig direkt när du kommer hem. Jag behöver din hjälp med ett stort jobb. Kram Åsa Hovemyr
SvaraRaderaAlla sorters semlor funkar för mig ! :)
SvaraRaderaHoppas Du har en härlig resa.
Hej!
SvaraRaderaSåg en liten kort reklam om att de ska göra en ny tv-serie, typ som mästerkocken skulle jag tro, fast med bakverk istället. Tänkte bara tipsa dig om du hade missat det. För jag tror att det hade varit perfekt för dig!
http://www.tv4.se/1.2540020/anmal_dig_till_sveriges_storsta_baktavling_pa_sjuan
Lycka till!
Alex