måndag, februari 06, 2012

Citron och hallon

Tjabba-labba.

Jag gjorde lite valentines-inspirerade cupcakes i förra veckan. Citronmuffins med hallonmousse. En av de bästa smak-kombosarna som finns tycker jag. Fräscht liksom. Gött med mousse också så det blir extra mycket bär.



24 minimuffins:


1 Ägg
1 dl Socker

1, 75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

50g smält smör
0,5 dl yoghurt


Rivet skal från 1 citron
(gul karamellfärg)


Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om. 
- Vänd ner smält smör, yoghurt och citronskal och rör tills det inte finns några klumpar.
- Vänd även ner lite gul karamellfärg om du vill ha dem extra gula.
- Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.


Hallonmousse:

100 g frysta hallon
50 g färskost
2 gelatinblad
1 dl grädde


Gör såhär:
- Koka upp de frysta hallonen, låt koka i ca 2 minuter. 
- Mosa dem med en gaffel och blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten. 
- Blötlägg gelatinbladen. 
- Vispa grädden. 
- Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden och blanda till sist ner den vispade grädden. 
- Låt stelna en stund i kylskåpet innan du spritsar ut på muffinsarna.

4 kommentarer:

  1. Hallon och citron är definitivt en av de bästa smakkombosarna. Jag gjorde själv hallonsylt häromdagen som jag åt på citronscones. Smaskens :)

    SvaraRadera
  2. Ser jätte mumsigt ut.. Får ta och pröva någon dag:)Väldigt goda smakkombinationer..

    SvaraRadera
  3. va gott det ser ut. Kolla gärna min hemmagjorda chokladask
    www.mammastartor.blogg.se

    SvaraRadera