tisdag, oktober 11, 2011

saftiga äpplemuffins med crumble

Igår kväll kom min moster och hennes man till oss. Hela vägen från Australien.

Jag ville baka något gott som passar årstiden och kom att tänka på dessa godbitar. Troligtvis några av de godaste muffins som finns.

Så om ni letar efter något enkelt och gott att baka till ikväll är detta mitt starkaste tips.

















Muffins:
2 Ägg
2 dl Socker

3,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

100g smält smör
1 dl yoghurt

Äpplefyllning:
25g smör
2 stora Äpplen
2 msk strösocker
1 tsk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel

Crumble:
50 g kallt smör
1 dl havregryn
1/2 dl socker
1/2 dl vetemjöl

Gör såhär: Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om. Vänd ner smält smör och yoghurt och rör tills det inte är några klumpar.
Dela äpplena och skär dem i små bitar och stek dem i smöret tillsammans med strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel. Rör ner äppelfyllningen i muffinssmeten och fördela ut i formar.
Gör din crumble genom att nypa ihop smöret tillsammans med resterande ingredienser i en bunke. Strö sedan på din muffin, var inte snål.
Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Klart!

2 kommentarer:

  1. åh ser himla gott ut!

    SvaraRadera
  2. Anonym3:49 fm

    Jag gjorde dom har hemma i Melbourne i gar kvall dom smakade bra gjorda i Australien ocksa aven om dom var gjorda av moster och inte Anna

    SvaraRadera