tisdag, september 27, 2011

Red Velvet

I förra veckan gjorde jag red velvet cupcakes med vaniljfrosting. Väldigt smarrigt.











Red velvet:
3 1/2 dl Vetemjöl special
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

3 dl socker
2 ägg

1 msk äppelcidervinäger/vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 1/2 dl yoghurt

röd karamellfärg

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sikta ihop mjöl, bikarbonat, salt, kakao och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa socker och ägg poröst.
- Vänd ner vinäger, rapsolja och yoghurt.
- Tillsätt karamellfärgen och vänd i mjölblandningen till en jämn smet.
- Fördela smet i formar och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Frosting:
100 g philadelphia
60 g mjukt smör
ca 3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
- Vispa philadelphia och smör krämigt.
- Tillsätt vanilj och lite florsocker i taget tills du fått en fluffig och fast frosting.
- När muffinsarna svalnat är det bara att spritsa på.

6 kommentarer:

  1. Vad fina de blev!! Vad har du runt, smörpapper?

    SvaraRadera
  2. Tack! Det är formar från Aristo som ser ut så.

    SvaraRadera
  3. mmm. gott med red velvet

    SvaraRadera
  4. Så vakre cupcakes. Flotte bilder

    SvaraRadera
  5. Hur många cupcakes räcker det till ?

    SvaraRadera