Red velvet:
3 1/2 dl Vetemjöl special
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl socker
2 ägg
1 msk äppelcidervinäger/vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 1/2 dl yoghurt
röd karamellfärg
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sikta ihop mjöl, bikarbonat, salt, kakao och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa socker och ägg poröst.
- Vänd ner vinäger, rapsolja och yoghurt.
- Tillsätt karamellfärgen och vänd i mjölblandningen till en jämn smet.
- Fördela smet i formar och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Frosting:
100 g philadelphia
60 g mjukt smör
ca 3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
- Vispa philadelphia och smör krämigt.
- Tillsätt vanilj och lite florsocker i taget tills du fått en fluffig och fast frosting.
- När muffinsarna svalnat är det bara att spritsa på.
Vad fina de blev!! Vad har du runt, smörpapper?
SvaraRaderaTack! Det är formar från Aristo som ser ut så.
SvaraRaderammm. gott med red velvet
SvaraRaderatjusiga!
SvaraRaderaSå vakre cupcakes. Flotte bilder
SvaraRaderaHur många cupcakes räcker det till ?
SvaraRadera