onsdag, september 14, 2011

Hallon, kokos och vanilj

Hej! Äntligen har jag något roligt att uppdatera med.

En smarrig halloncupcake med inslag av kokos och vanilj. Den blev väldigt populär på jobbet.
Härligt!

Kan även meddela att sista fotograferingen till boken gjordes i helgen så nu är det dags att börja redigera bilder och sätta ihop boken. Med just ihopsättandet har jag faktiskt tagit hjälp av en kompis (Veronica) som är superduktig. Det känns skönt att slippa den biten och få någon liten tid över.
























Recept 15 muffins:
2 ägg
2 dl socker

1,5 dl yoghurt
1 dl rapsolja

4 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl kokos

2 dl hallon
50-75 g philadelphia

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ner oljan och yoghurten.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kokos. Blanda tills det inte finns några klumpar.
- Blanda hallonen och philadelphian med en sked i en skål, mosa inte hallonen.
- Lägg ner lite smet i varje form, klicka lite hallonphiladelphia och täck med smet.
- Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Frosting:
100 g philadelphia
60 g mjukt smör
1/2 tsk vaniljpulver (det svarta från stången)
ca 3 dl florsocker

Gör såhär:
- Vispa philadelphia och smör krämigt.
- Tillsätt vaniljen och lite florsocker i taget tills du fått en krämig frosting.
- Spritsa.
- Ät.


3 kommentarer:

  1. Supersöta! Och hallon och kokos, vilken bra kombination. Vad är det du har ringlat över?

    SvaraRadera
  2. Oj det skrev jag inte. Det är sån pyntgel som finns i affären.

    SvaraRadera
  3. Åh vad fina de blev, ser härligt lyxiga ut =) Grattis till att boken börjar ta form!

    SvaraRadera