söndag, augusti 14, 2011

hemmagjorda marshmallows

Innan way out west-spektaklet satte igång så gjorde jag en sats med hemmagjorda marshmallows.

Och det blir ju så gott!!!

+ Att det känns kul att göra något sånt själv tycker jag.


I morgon börjar jag förresten jobba. Det ska bli superroligt. Jag har ju fått ett halvårs provanställning på en reklambyrå här i Göteborg. Woho!





Du behöver:
2,5 msk gelatinpulver
1,4 dl vatten

2 äggvitor
1 tsk vaniljpulver
karamellfärg

4 dl socker
2 dl vatten

Gör såhär:
1. Klä en form (typ en rektangulär ugnsform el liknande) i smörpapper och pudra lätt med florsocker.
2. Blanda vatten med gelatinpulvret i en skål.
3. Vispa äggvitan till en fluffig maräng. Man ska kunna vända på skålen utan att den glider iväg.
4. Lägg socker och vatten i en kastrull och koka upp till 125 grader under lätt omrörning. När sockerlagen blivit tillräckligt varm tillsätter du gelatinet och vispar runt tills det smält.
5. Häll en tunn stråle av socker och gelatinblandningen i marängen medans du vispar. Fortsätt vispa i ca 10 minuter tills du fått en seg men fluffig smet.
6. Häll ner i din form och ta hjälp av en slickepott. Pudra på med lite florsocker ovanpå.
7. Låt stå över natten.
8. Ta ut ur formen och skär upp i lagom stora bitar.
9. ÄT!



4 kommentarer:

  1. Grattis till jobbet!
    Och grattis till väl genomfört marschmallowslagande, ser gött ut!

    SvaraRadera
  2. Så gott med hemmagjorda marshmallows och grattis till det nya jobbet

    SvaraRadera
  3. de ser sjukt goda ut.
    grattis till jobbet med!:)

    SvaraRadera
  4. Det här tänkte jag göra till släkten som lite extra julklapp vid sidan om. Jag funderade på om du vet hur länge de håller sig? Skulle man kunna göra dem nu en månad i förväg tror du, eller blir de dåliga då?

    SvaraRadera