torsdag, augusti 25, 2011

Ett femårskalas

I tisdags firade Mattias blogg 5 år. Det firade han med ett fint litet kalas. 50 personer i en lägenhet. Vardagsrumsföreläsning, minikonsert och mingel stod på schemat. Och det var minst lika trevligt som det låter.

De svartvita bilderna här nedanför har Christer Hedberg tagit.




Det bjöds på cupcakes också. Made by kvinnan of course. Hundra stycken var det. Två olika smaker. Det var äpple/kanel och det var red velvet.



Äpplecupcakes:
25g smör
2 små äpplen
2 msk strösocker
1 tsk farinsocker
1/2 msk kanel

2 ägg
2 dl socker

1,5 dl yoghurt
1 dl olja

4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200grader.
- Hacka äpplen i små bitar, lägg i smöret i en stekpanna och låt det smälta, lägg i äpple, strösocker, farinsocker och kanel. Stek på låg värme tills sockret smält och äpplebitarna är lite mjuka.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Vänd ner yoghurt och olja.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vanilj. Vispa lätt tills det inte finns några klumpar.
- Vänd ner äpplefyllningen i smeten och klicka sedan ut i formarna.
- Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter beroende på hur stora formar du har.

Frosting:
100 g philadelphia
60 g mjukt smör
c 3 dl florsocker
1 tsk kanel
grön karamellfärg

Gör såhär:
- Vispa philadelphia och smör krämigt.
- Tillsätt kanel, karamellfärg (valfritt) och lite florsocker i taget tills du fått en fluffig och fast frosting.
- När muffinsarna svalnat är det bara att spritsa på.





Red velvet:
3 1/2 dl Vetemjöl special
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

3 dl socker
2 ägg

1 msk äppelcidervinäger/vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 1/2 dl yoghurt

röd karamellfärg

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sikta ihop mjöl, bikarbonat, salt, kakao och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa socker och ägg poröst.
- Vänd ner vinäger, rapsolja och yoghurt.
- Tillsätt karamellfärgen och vänd i mjölblandningen till en jämn smet.
- Fördela smet i formar och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Frosting:
100 g philadelphia
60 g mjukt smör
ca 3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
- Vispa philadelphia och smör krämigt.
- Tillsätt vanilj och lite florsocker i taget tills du fått en fluffig och fast frosting.
- När muffinsarna svalnat är det bara att spritsa på.


Världens längsta inlägg ungefär. Tack för idag!

5 kommentarer:

  1. Anonym3:11 em

    muffinsformarna på lagerhaus är de normal stora?
    skulle vara jätte snällt att få svar :)
    Gillar din blogg jätte mycket:)! Skriv gärna present tips , oxch vid jul julklappstips?!

    SvaraRadera
  2. Ja. Men dessa är inte från lagerhaus. De på bilderna i detta inlägget är mini.

    SvaraRadera
  3. Anonym3:22 em

    ok:) Tack

    SvaraRadera
  4. Anna, gillar din blus! var hittar man den?

    SvaraRadera
  5. Tack! Den köpte jag på h&m trend i våras men tror det finns liknande kvar i vitt eller lila.

    SvaraRadera