tisdag, mars 24, 2015

Min bästa och enklaste tomatsoppa

Den här soppan har jag skrivit om tidigare. Men nu blev jag tvungen att skriva om den igen. För den är så himla bra och god. Enkel att göra och går att variera i oändlighet. Sån mat tycker jag är jättebra. Sen går den ganska snabbt att göra också. Det är bra för de dagarna då man inte känner för att stå i köket som terapi. Så kände jag för övrigt idag. Så idag bakas det bröd, görs efterrätt och risotto. Men det är en helt annan historia det.

Här kommer min allra bästa och enklaste tomatsoppa!


Du behöver:
Ett gäng tomater. Sort spelar ingen roll. Men här använde jag ca 6 vanliga kvist.
Lök av något slag, salladslök eller purjolök tycker jag om.
Olivolja, rätt mycket.
Salt
Peppar
Örtkryddor (färsk timjan, oregano eller basilika rekommenderar jag)
Vitlök (2-3 klyftor beroende på hur mycket du ska andas på folk efteråt)

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 200 grader
– Ta fram en ugnsform av något slag.
– Skär tomaterna och löken i bitar. Lägg ner i formen och häll över rikligt med olivolja.
– Rör runt så alla tomater fått olja på sig. Krydda med vitlök, örter, salt och peppar.
– Ställ in i ugnen i ca 15 -20 minuter.
– Häll över i en mixer och mixa tills soppan är slät.
– Servera med lite färska kryddor, parmesan, färskt bröd eller något annat gött.

Den här soppan går som sagt att variera. Jag har haft i lite grönsaksfond, morötter, fänkål osv ibland när jag haft det hemma.

3 kommentarer:

  1. Mums! Älskar tomatsoppa men det var riktigt länge sedan jag lagade det faktiskt. Bra tips till mig alltså :D

    SvaraRadera
  2. Aah, så smart att ugnsrosta lite först! Det ska jag komma ihåg. Jag kokade grön ärtsoppa igår (BÄSTA SOM FINNS) men blev sugen på nytt storkok nu. Soppa <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen! Precis vad jag lagade till middag. Gott!!

      Radera